NWWI taxatie door erkend Taxateur

Waarom NWWI validatie?

Bij een hypotheek met NHG wordt validatie van het taxatierapport verplicht gesteld. Validatie is in feite een controle door een onafhankelijke organisatie van het taxatierapport. Een van de organisaties die de validatie verzorgen is het NWWI. Wanneer uw hypotheekverstrekker eist dat uw taxatierapport aan NWWI eisen voldoet betekend dit dat het taxatierapport een validatie moet ondergaan.

Door deze validatie wordt het taxatierapport geaccepteerd door het NHG en alle hypotheek geldverstrekkers. Zonder deze NWWI controle wordt het taxatierapport in veel gevallen niet geaccepteerd.

Wat is een NWWI taxatie?

Het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI) is een onafhankelijk taxatie instituut dat het uitgebrachte taxatierapport valideert. Het NWWI is een onafhankelijk, landelijk taxatie instituut dat geldt als keurmerk voor taxateurs. NWWI staat alleen open voor taxateurs die aan strenge kwaliteitseisen voldoen. Alle aangesloten taxateurs werken volgens dezelfde, controleerbare taxatiemethode. Als keurmerk garandeert NWWI objectieve en betrouwbare woningtaxaties.

Onze taxateur

Onze taxateurs is aangesloten bij het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut) waardoor wij u de garantie kunnen geven dat al onze taxatierapporten door alle hypotheek geldverstrekkers en NHG (Nationale Hypotheek Garantie) zullen worden geaccepteerd.

De taxateur moet vermeld staan in het kwaliteitregister NRVT. Met andere woorden: de woning moet getaxeerd worden door een erkend taxateur ook wel gecertificeerd taxateur genoemd. Onze taxateur is NRVT geregistreerd, heeft een aansluiting bij het NWWI en is lid van de brancheorganisatie VBO.

Extra kosten

De extra kosten bij een NWWI taxatie zijn de validatie kosten die het NWWI in rekening brengt. De totale opslag voor een NWWI taxatie (validatie kosten) is € 24,20 inclusief btw. Dit bedrag komt dan bovenop het all-in tarief van  € 605,- waarmee het totale bedrag voor een gevalideerd NWWI taxatierapport uitkomt op: € 629,20 inclusief.